Filter Zoeken

Kodai Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn


  • Kodai Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010262
  • Kodai Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010262
  • Kodai Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010262
  • Kodai Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010262
  • Kodai Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010262

Item omschrijving - YO01010262
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Yukimi Gata Ishidōrō (雪見型石灯籠) is de bekendste lantaarn die laag bij de grond staat. Yukimi is Japans voor het zien van sneeuw. Deze naam is gebaseerd op het feit dat de Kasa (傘) of hoed van de lantaarn tijdens de koude winter dagen bedekt kan raken met sneeuw. Wat makkelijker te zien is dan bij de meeste andere lantaarns. Hierdoor staat de Yukimi lantaarn ook wel bekend als de sneeuwlantaarn.

De Kodai Yukimi Gata stenen lantaarn is een eeuwenoude variatie op de Yukimi lantaarn. Het Japanse woord Kodai (古代) betekent tijden van lang geleden, wat refereert naar de oude achtergrond van de variant. De lantaarn staat op vier poten en de Hibukuro is open aan alle zijden.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Hirukawa Steen (蛭川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode
• Bijzonderheden: Het originele houten rasterwerk is nog aanwezig op de Hibukuro. Op sommige zijdes wel incompleet of beschadigd.

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010262 80 cm 80 cm 73 cm € Item is Verkocht

EUR: 2450.00  ⇒  EUR:  Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Hachiman Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010160
-15%
Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137