te koop, kopen, marugata tsuridoro, japanse metalen lantaarn, japanse hanglantaarn, japanse hangende lantaarn, japanse tempellantaarn, japanse buddhistische lantaarn, japanse schrijn lantaarn, japans antiek, nagoya, koper, meiji periode

Zoeken
Marugata Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn
  • Marugata Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010048
  • Marugata Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010048
  • Marugata Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010048
  • Marugata Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010048

Item omschrijving - YO23010048
Marugata Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - Metalen lantaarns worden in Japan gezien als heilige lichtbron. Een veel gebruikte manier om kwade geesten af te schrikken. Hierdoor zijn ze terug te vinden bij tempels en shrines door het hele land. Maar ook bij mensen thuis of in de tuin komen ze veel voor.

De meeste Japanse metalen lantaarns kunnen worden neergezet, maar het is gebruikelijk dat ze aan een ketting worden opgehangen. Hier komt de naam Tsuridōrō (釣り灯籠) vandaan, wat Japans is voor hangende lantaarn. Er zijn verschillende mogelijkheden om het licht in de lantaarn te verzorgen. Denk aan een kaars of olielamp, maar ook elektrisch is meestal een goede optie. Het licht dat straalt vanuit de lantaarn, en de silhouetten die hierdoor ontstaan, zorgen voor een bijzonder warme sfeer.

Deze specifieke Tsuridōrō heeft een bijzonder authentieke ronde vorm. Over de jaren heeft de lantaarn een zeer mooie lichtgroene kleur gekregen en de graveringen zijn uiterst uniek. Met zijn ronde vorm valt deze lantaarn onder de classificatie Marugata (丸型), wat Japans is voor cirkelvormig.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Koper
• Leeftijd: Meiji Periode
• Conditie: Uitstekend

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010048 26 cm 26 cm 35 cm € 1125.00

EUR: 1125.00  ≈  EUR:  Item is Verkocht#MarugataTsuridoro #JapanseMetalenLantaarn #JapanseHanglantaarn #JapanseHangendeLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseBuddhistischeLantaarn #JapanseSchrijnLantaarn #JapansAntiek #Nagoya #Koper #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Sarutahiko Ishidohyo, Japanse Stenen Paal - YO07010002
-20%
Ierse Kustensteen Kalksteen, Siersteen - YO06020100
-10%
Kurama Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010473