Koop Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn te koop, Authentieke Japanse Stenen Lantaarns te Koop

Zoeken
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn
  • Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010271
  • Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010271
  • Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010271
  • Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010271
  • Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010271

Item omschrijving - YO01010271 Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanse tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Miyoshi Gata Ishidōrō (みよし型石灯籠) is een zeer geliefde Japanse stenen lantaarn zonder basis platform. De pilaar dient voor een klein deel ingegraven te worden. Stenen lantaarns zoals dit vallen onder de categorie Ikekomi lantaarns (活込灯篭).

Volgens de Japanse geschiedenis is de Miyoshi lantaarn ontworpen voor kruispunten door een man genaamd Miyoshi. Verschillende bronnen vertellen dat hij met deze lantaarns de intentie had om de wereld te verlichten. Hedendaags wordt de Miyoshi lantaarn op veel meer plekken toegepast dan alleen bij kruispunten. Hij staat bekend om zijn rol in vele Japanse tuinen, groot en klein, waar hij vaak langs het pad wordt geplaatst. Miyoshi lantaarns zijn erg herkenbaar door de iconische Hiragana characters die Miyoshi spellen op de voorkant.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010271 30 cm 34 cm 102 cm € 1600.00

EUR: 1600.00  ≈  EUR:  1600.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#MiyoshiGataIshidoro #JapanseStenenLantaarn #JapanseToro #JapanseTuinlantaarn #JapanseGranietenLantaarn #JapanseTempellantaarn #Nagoya #ShirakawaSteen #ShowaPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Dokoro, Japanse Koperen Wierookbrander - YO23010135
-10%
Mikage Ishibashi, Stenen Brug - YO04020009
-15%
Mikage Ishibashi, Stenen Brug - YO04020010