Koop Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010204
  • Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010204
  • Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010204
  • Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010204
  • Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010204

Item omschrijving - YO03010204 Mizuhore Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

De Mizuhore Chōzubachi is natuurlijk gevormd door stromend water. De naam Mizuhore (水掘れ) betekent in het Japans: Door water uitgegraven. Een verwijzing naar de manier waarop de Chōzubachi zijn gladde textuur en karakteristieke vorm heeft gekregen.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Mizuhore steen (水掘れ石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010204 45 cm 100 cm 43 cm € 4750.00

EUR: 4750.00  ≈  EUR:  4750.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#MizuhoreChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #NatuursteenBasin #Tsukubai #Nagoya #MizuhoreSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-10%
Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010309
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Shikoku Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010297