Koop Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen te koop, Authentieke Japanse Stenen, Keien en Rotsen te Koop

Zoeken
Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010289
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010289
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010289
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010289
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010289

Item omschrijving - YO06010289 Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - Het eerste handboek voor de Japanse tuin, de Sakuteiki, omschrijft het aanleggen van tuinen als: Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit betekent het rechtop plaatsen van stenen, wat de belangrijke rol van deze elementen binnen de Japanse tuin sterk benadrukt.

Het correct toepassen van tuinstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van praktisch elke Japanse tuin. De plaatsing van stenen en rotsen wordt vrijwel altijd als eerste bepaald, waarna de tuin gevormd wordt samen met alle elementen er omheen. Hierdoor staan stenen en rotsen ook wel bekend als de Kikotsu (気骨), oftewel ruggengraat, van de Japanse tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Stenen en rotsen zijn een significant onderdeel van dit principe aangezien het pure elementen betreft, rechtstreeks uit de natuur afkomstig.

Murasaki Kibune stenen worden gerekend onder de beste Japanse tuinstenen. De steensoort staat bekend om de unieke paarse en violette kleurtonen waar de naam Murasaki, het Japanse woord voor beide kleuren, naar verwijst. In Japan worden paars en violet gezien als een symbool voor kracht en edelheid. Het was zelfs voor een lange periode verboden voor burgers van een lagere klasse om kleding te dragen in deze kleuren, iets wat alleen voor mensen van hogere stand was.

De Murasaki Kibune steensoort komt van oorsprong uit de Kibune rivier, een zijrivier van die Kamo rivier die door Kyoto stroomt.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur, Japan
• Materiaal: Murasaki Kibune steen (紫貴船石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010289 84 cm 122 cm 48 cm € 1450.00

EUR: 1450.00  ≈  EUR:  1450.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#MurasakiKibuneSteen #JapanseSiersteen #JapanseSteen #JapanseTuinsteen #JapanseTuinrots #JapanseRotstuinSteen #KaresansuiSteen #KaresansuiRots #NiwaIshi #Zenkishiki #Shitennouseki #Doujiseki #NanatsuIshi #SuteIshi #Ishigumi #Iwagumi #KazariIshi #GroteSteen #Kyoto #MurasakiKibuneSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-10%
Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010309
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Shikoku Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010297