Koop Natsume, Japanse Chozubachi Tsukubai te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Natsume, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Natsume, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010091
  • Natsume, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010091
  • Natsume, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010091

Item omschrijving - YO03010091 Natsume, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Dit type Chōzubachi staat bekend onder de naam: Natsume (棗). Dit betekent Ziziphus jujuba oftewel Chinese dadels. De Natsume Chōzubachi heeft een herkenbare vorm die erg vergelijkbaar is met een Chinese dadel. Vandaar dat dit type deze naam draagt.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur
• Materiaal: Kurama steen (鞍馬石)
• Leeftijd: Edo Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010091 54 cm 54 cm 80 cm € 2250.00

EUR: 2250.00  ≈  EUR:  2250.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#NatsumeChozubachi #Tachichozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #OvaalvormigWaterornament #HoogWaterbasin #JapansAntiek #Kyoto #KuramaSteen #EdoPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176