te koop, kopen, nozura rankei gata ishidoro, japanse stenen lantaarn, yamadoro, japanse toro, japanse tuinlantaarn, japanse granieten lantaarn, japanse tempellantaarn, japanse ruwsteen lantaarn, natuurlijke stenen lantaarn, japans antiek, nagoya, kurama steen, edo periode, meiji periode

Weergave
Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn
  • Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010236
  • Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010236
  • Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010236
  • Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010236
  • Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010236

Item omschrijving - YO01010236
Nozura Rankei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanse tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

Deze fantastische unieke lantaarn is een Nozura-dōrō met de vorm van een Rankei Gata Ishidōrō. Nozura-dōrō (野面灯籠) kan letterlijk worden vertaald als lantaarn van ruw steen, een erg toepasselijke naam. De bekende lantaarnsoort bestaat voor het grootste deel uit ongepolijst steen. Dit geeft de lantaarn een natuurlijk en rustiek voorkomen waardoor hij volledig kan opgaan in een tuin of landschap. Een belangrijk principe van de traditionele Japanse tuin is dat het de ware essentie van de natuur moet nabootsen. Iets waar een lantaarn als de Nozura-dōrō een significante bijdrage aan kan leveren.

De Rankei Gata Ishidōrō (蘭渓型石灯籠) is een zeer populaire stenen lantaarn soort die te herkennen is aan de gebogen Sao waar de Hibukuro evenwichtig op rust. De lantaarn wordt vaak op een zeer elegante manier langs de waterkant gezet. Daarnaast staat hij ook perfect op andere plekken in de Japanse tuin zoals langs het tuinpad of tussen het groen.

Specificaties
• Herkomst Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Kurama steen (鞍馬石)
• Leeftijd: Edo-Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010236 68 cm 80 cm 168 cm € 3500.00

EUR: 3500.00  ≈  EUR:  3500.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#NozuraRankeiGataIshidoro #JapanseStenenLantaarn #Yamadoro #JapanseToro #JapanseTuinlantaarn #JapanseGranietenLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseRuwsteenLantaarn #NatuurlijkeStenenLantaarn #JapansAntiek #Nagoya #KuramaSteen #EdoPeriode #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-10%
Taihei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010161
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010259
-20%
Hachiman Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010267