Zoek Producten

Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn


  • Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
  • Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
  • Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
  • Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137

Item omschrijving - YO01010137
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Oribe Gata Ishidōrō (織部型石灯籠) is de meest karakteristieke lantaarn die moet worden ingegraven, beter bekend als Ikekomi lantaarns in het Japans. De Oribe Gata heeft een unieke Christelijke achtergrond. Op de pilaar zijn meestal namelijk Christelijke symbolen gegraveerd. Tijdens de Edo periode, de tijd van de Samurai, was het Christendom verboden in Japan. Aangezien de Oribe Gata voor een deel ingegraven was, waren de Christelijke symbolen vaak niet te zien en verstopt voor het gezag.

De Oribe Gata lantaarn is ontworpen door Furuta Oribe (古田織部), een zeer bekende Daimyō en theemeester die veel invloed had tijdens de vroege Edo periode. De lantaarn is naar hem vernoemd.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010137 54 cm 52 cm 142 cm Eur 1900.00

1900.00

Discount Corner
-15%
Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010127
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010058
-20%
Sandai Jinja Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010098