Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn nterns, otherkey, ishidoro, ishidourou, dourou, doro, tourou, toro, daikey, yokos, japanse stenen lantaarn, stenen lantaarn, japanse tuinlantaarn, granieten lantaarn


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn
  • Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn - YO01020002
  • Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn - YO01020002
  • Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn - YO01020002
  • Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn - YO01020002
  • Oribe Gata Ishidoro, Stenen Lantaarn - YO01020002

Item omschrijving - YO01020002
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer evenwichtig geheel.

De Oribe Gata Ishidōrō (織部型石灯籠) is de meest karakteristieke lantaarn die moet worden ingegraven, beter bekend als Ikekomi lantaarns in het Japans. De Oribe Gata heeft een unieke Christelijke achtergrond. Op de pilaar zijn meestal namelijk Christelijke symbolen gegraveerd. Tijdens de Edo periode, de tijd van de Samurai, was het Christendom verboden in Japan. Aangezien de Oribe Gata voor een deel ingegraven was, waren de Christelijke symbolen vaak niet te zien en verstopt voor het gezag.

De Oribe Gata lantaarn is ontworpen door Furuta Oribe (古田織部), een zeer bekende Daimyō en theemeester die veel invloed had tijdens de vroege Edo periode. De lantaarn is naar hem vernoemd.

Specificaties
• Herkomst: China
• Materiaal: Zilvergrijs graniet
• Leeftijd: Replica

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01020002 45 cm 45 cm 140 cm € 975.00

EUR: 975.00  ≈  EUR:  975.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Nterns Otherkey Ishidoro Ishidourou Dourou Doro Tourou Toro Daikey Yokos

 

Discount Corner
-25%
Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010385
-15%
Benikamo Steen, Japanse Siersteen - YO06010184
-15%
Deense Siersteen - YO06020014