Zoek Producten

Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel


  • Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129
  • Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129
  • Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129
  • Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129
  • Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129
  • Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129

Item omschrijving - YO23010129
Ranma (欄間) zijn traditionele houtwerk panelen uit de Japanse architectuur. Deze handgemaakte kunstwerken staan bekend om hun gedetailleerde compositie en driedimensionale diepte. Volgens oude tradities zijn Ranma ontworpen om de ruimte tussen het plafond en het latei tussen kamers en gangen van tempels, Ryokan en Japanse huizen te decoreren. Door de open structuur van de Ranma worden ze tevens ingezet om de ventilatie en belichting van ruimtes te bevorderen. Maar Ranma zijn over het algemeen uitermate geschikt om iedere muur te decoreren op een betoverende manier.

Deze specifieke Ranma heeft bijzonder veel diepte, met houtwerk dat in een grote hoeveelheid lagen ongeveer 25 centimeter uit het frame komt. De compositie laat een schouwspel zien tussen de takken van een oude paulownia boom. In het midden van de Ranma is een feniks te zien met het hoofd naar links en de staartveren naar rechts. De details op de mythische vogel zijn in het bijzonder van een exponentieel hoog niveau, Van het hoofd tot de vleugels en veren. In de Japanse cultuur wordt de feniks of Fushichō (不死鳥) beschouwt als de kracht die de goden naar de keizerin hebben gestuurd. Volgens de legendes blijft een feniks alleen binnen een huis of gebouw waarvan de eigenaar zonder duisternis of corruptie leeft.

Aan de linkerzijde van de Ranma is een waterval te zien die met grote golven en omhoog spattend water neerkomt. Er zijn vele Aziatische volksverhalen waarin watervallen een belangrijke rol spelen. Wellicht het bekendste verhaal is dat van de gouden Koi. Uit een grote school Koi was er eentje die het lukte om via de waterval naar de top te zwemmen. De goden erkende de zekere Koi voor zijn kracht en doorzettingsverhogen, wat hem in een gouden draak veranderde. Het omhoog spattende water en de golven symboliseren de Koi uit deze legende.

De Ranma is zeer kwetsbaar dus de opties voor het transport moeten zorgvuldig worden doorgenomen. Als u interesse heeft kunt u direct contact met ons opnemen.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Hinoki (檜)
• Leeftijd: Meiji Periode
• Conditie: Door ouderdom en kwetsbaarheid heeft de Ranma enkele kleine beschadigingen en lichte restauratiesporen. Tevens staat er op de achterkant in Kanji de naam van de vorige eigenaar geschreven. Verder is het stuk in optimale conditie.

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010129 30 cm 167 cm 60 cm Eur 3250.00

3250.00

Discount Corner
-20%
Tora-zō, Japans Antiek Tijgerstandbeeld - YO07010101
-15%
Oosterijkse Siersteen - YO06020056
-20%
Hirukawa Steen, Japanse Siersteen - YO06010183