Koop Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel te koop, Authentiek Japans Antiek en Decoratie te Koop

Zoeken
Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130

Item omschrijving - YO23010130 Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - Ranma (欄間) zijn traditionele houtwerk panelen uit de Japanse architectuur. Deze handgemaakte kunstwerken staan bekend om hun gedetailleerde compositie en driedimensionale diepte. Volgens oude tradities zijn Ranma ontworpen om de ruimte tussen het plafond en het latei tussen kamers en gangen van tempels, Ryokan en Japanse huizen te decoreren. Door de open structuur van de Ranma worden ze tevens ingezet om de ventilatie en belichting van ruimtes te bevorderen. Maar Ranma zijn over het algemeen uitermate geschikt om iedere muur te decoreren op een betoverende manier.

Deze specifieke Ranma heeft bijzonder veel diepte, met houtwerk dat in een grote hoeveelheid lagen ongeveer 25 centimeter uit het frame komt. De compositie laat een schouwspel zien tussen de takken van een oude boom. Rechts van het midden van de Ranma is een vermiljoenvogel te zien, in Japan beter bekend als Suzaku (朱雀). Deze mythische vogel is volgens de eeuwenoude Chinese constellatie de representatie van het zuiden. Tevens is de vermiljoenvogel ook het symbool van vuur en het zomerseizoen.

Aan de linkerzijde van de Ranma is een waterval te zien, deels bedekt door een grote wolk. Er zijn vele Aziatische volksverhalen waarin watervallen een belangrijke rol spelen. Wellicht het bekendste verhaal is dat van de gouden Koi. Uit een grote school Koi was er eentje die het lukte om via de waterval naar de top te zwemmen. De goden erkende de zekere Koi voor zijn kracht en doorzettingsverhogen, wat hem in een gouden draak veranderde. Het omhoog spattende water en de golven symboliseren de Koi uit deze legende.

De Ranma is zeer kwetsbaar dus de opties voor het transport moeten zorgvuldig worden doorgenomen. Als u interesse heeft kunt u direct contact met ons opnemen.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Hinoki (檜)
• Leeftijd: Meiji Periode
• Conditie: Door ouderdom en kwetsbaarheid heeft de Ranma enkele kleine beschadigingen en lichte restauratiesporen. Tevens staat er op de achterkant in Kanji de naam van de vorige eigenaar geschreven. Verder is het stuk in optimale conditie.

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010130 30 cm 167 cm 60 cm € 3250.00

EUR: 3250.00  ≈  EUR:  3250.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#RanmaSuzaku #JapansHoutwerkpaneel #JapansAntiekHoutwerk #JapansHandgesnedenHout #JapansHandgemaakteKunst #JapansHoutornament #JapansVersierdHoutenPaneel #JapanseMuurdecoratie #JapansHoutenWandpaneel #JapanseHoutkunst #JapansAntiek #Nagoya #Hinoki #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256