Filter Zoeken

Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel


  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131
  • Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131

Item omschrijving - YO23010131
Ranma (欄間) zijn traditionele houtwerk panelen uit de Japanse architectuur. Deze handgemaakte kunstwerken staan bekend om hun gedetailleerde compositie en driedimensionale diepte. Volgens oude tradities zijn Ranma ontworpen om de ruimte tussen het plafond en het latei tussen kamers en gangen van tempels, Ryokan en Japanse huizen te decoreren. Door de open structuur van de Ranma worden ze tevens ingezet om de ventilatie en belichting van ruimtes te bevorderen. Maar Ranma zijn over het algemeen uitermate geschikt om iedere muur te decoreren op een betoverende manier.

Deze specifieke Ranma heeft bijzonder veel diepte, met houtwerk dat in een grote hoeveelheid lagen ongeveer 30 centimeter uit het frame komt. De compositie laat een schouwspel zien tussen de takken van een oude boom. In het midden van de Ranma is een vermiljoenvogel te zien, in Japan beter bekend als Suzaku (朱雀). Deze mythische vogel is volgens de eeuwenoude Chinese constellatie de representatie van het zuiden. Tevens is de vermiljoenvogel ook het symbool van vuur en het zomerseizoen.

Aan de rechterzijde van de Ranma is een waterval te zien, deels bedekt door een grote wolk. Er zijn vele Aziatische volksverhalen waarin watervallen een belangrijke rol spelen. Wellicht het bekendste verhaal is dat van de gouden Koi. Uit een grote school Koi was er eentje die het lukte om via de waterval naar de top te zwemmen. De goden erkende de zekere Koi voor zijn kracht en doorzettingsverhogen, wat hem in een gouden draak veranderde. Het omhoog spattende water en de golven symboliseren de Koi uit deze legende.

De Ranma is zeer kwetsbaar dus de opties voor het transport moeten zorgvuldig worden doorgenomen. Als u interesse heeft kunt u direct contact met ons opnemen.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Hinoki (檜)
• Leeftijd: Meiji Periode
• Conditie: Door ouderdom en kwetsbaarheid heeft de Ranma enkele kleine beschadigingen en lichte restauratiesporen. Tevens staat er op de achterkant in Kanji de naam van de vorige eigenaar geschreven. Verder is het stuk in optimale conditie.

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010131 30 cm 167 cm 60 cm € 2925.00

10% korting! EUR: 3250.00  ⇒  EUR:  2925.00


Info Aanvragen Shopping CartDiscount Corner
-15%
Benikamo Steen, Japanse Siersteen - YO06010185
-20%
Tora-zō, Japans Antiek Tijgerstandbeeld - YO07010101
-15%
Oosterijkse Siersteen - YO06020056