Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament ukubai, japankey, chozubachi, tetsubachi, chozu, chodzu, waterbowl, water, bowl, washbasin, wash, basin, watervat, watersteen, ryoanj, shishi odoshi, chōzubachi, tsukubai, japans waterornament, bamboe fontein, japanse waterornamenten, waterornament bamboe, japanse fontein, japanse waterbak, chozubachi, odoshi


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010179
  • Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010179
  • Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010179
  • Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010179
  • Ryoan-ji Zenigata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010179

Item omschrijving - YO03010179
Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

De Ryōan-ji (竜安寺) Chōzubachi is een voorbeeld van een Zenigata (銭形) oftewel muntvormig water ornament. De naam Ryōan-ji komt van de beroemde tempel in Kyoto met dezelfde naam waar het type is ontstaan. De vier karakters aan iedere kant van de Chōzubachi vormen alle een nieuw karakter in combinatie met het vierkante waterreservoir in het midden, wat het karakter voor mond of opening (口) representeert.

Alle combinaties zijn als volgt:
• 1. 吾 (ware) betekent: ik
• 2. 唯 (tada) betekent: alleen
• 3. 足 (taru) betekent: voldoende
• 4. 知 (shiru)betekent: weten

Samen vormen deze karakters een zin die vrij vertaald is: Als je tevreden bent met wat je hebt, dan ben je rijk van geest.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Material: Shirakawa Steen (白川石)
• Leeftijd: Meiji Periode
• Speciale Eigenschappen: Er is een gat aanwezig in het waterreservoir voor een waterafvoer of watertoevoer

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010179 54 cm 54 cm 28 cm € 2750.00

EUR: 2750.00  ≈  EUR:  2750.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Ukubai Japankey Chozubachi Tetsubachi Chozu Chodzu Waterbowl Water Bowl Washbasin Wash Basin Watervat Watersteen Ryoanj

 

Discount Corner
-25%
Tora-zo, Japans Antiek Tijgerstandbeeld - YO07010101
-20%
Aoishi Steen, Japanse Siersteen - YO06010163
-25%
Minka, Traditioneel Japans Miniatuur Volkshuis - YO23010079