te koop, kopen, ryoanji zenigata chozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, chisoku, muntvormig waterornament, japans antiek, nagoya, shirakawa steen, meiji periode

Zoeken
Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010169
  • Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010169
  • Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010169
  • Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010169
  • Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010169

Item omschrijving - YO03010169
Ryoan-ji Zenigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

De Ryōan-ji (竜安寺) Chōzubachi is een voorbeeld van een Zenigata (銭形) oftewel muntvormige Chōzubachi. De naam Ryōan-ji komt van de beroemde tempel in Kyoto met dezelfde naam waar het type is ontstaan. De vier karakters aan iedere kant van de Chōzubachi vormen alle een nieuw karakter in combinatie met het vierkante waterreservoir in het midden, wat het karakter voor mond of opening (口) representeert.

Alle combinaties zijn als volgt:
• 1. 吾 (ware) betekent: ik
• 2. 唯 (tada) betekent: alleen
• 3. 足 (taru) betekent: voldoende
• 4. 知 (shiru)betekent: weten

Samen vormen deze karakters een zin die vrij vertaald is: Als je tevreden bent met wat je hebt, dan ben je rijk van geest.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Material: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Meiji periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010169 36 cm 36 cm 15 cm € 1350.00

EUR: 1350.00  ≈  EUR:  1350.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#RyoanjiZenigataChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #Chisoku #MuntvormigWaterornament #JapansAntiek #Nagoya #ShirakawaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266