Ryu no Uroko Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn tiques, metal, lantern, japanse decoratie, japanse beelden, japans antiek, japanse vaas, japanse producten, japanse producten kopen, japanse vaas antiek, japans theeservies antiek, japanse krijger beeld, japans aardewerk antiek


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Ryu no Uroko Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn
  • Ryu no Uroko Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010054
  • Ryu no Uroko Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010054
  • Ryu no Uroko Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010054
  • Ryu no Uroko Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010054

Item omschrijving - YO23010054
Metalen lantaarns worden in Japan gezien als heilige lichtbron. Een veel gebruikte manier om kwade geesten af te schrikken. Hierdoor zijn ze terug te vinden bij tempels en shrines door het hele land. Maar ook bij mensen thuis of in de tuin komen ze veel voor.

De meeste Japanse metalen lantaarns kunnen worden neergezet, maar het is gebruikelijk dat ze aan een ketting worden opgehangen. Hier komt de naam Tsuridōrō (釣り灯籠) vandaan, wat Japans is voor hangende lantaarn. Er zijn verschillende mogelijkheden om het licht in de lantaarn te verzorgen. Denk aan een kaars of olielamp, maar ook elektrisch is meestal een goede optie. Het licht dat straalt vanuit de lantaarn, en de silhouetten die hierdoor ontstaan, zorgen voor een bijzonder warme sfeer.

Deze specifieke Tsuridōrō is zeer authentiek in zijn uitstraling. Op de panelen zijn bomen, bloemen en bamboe graveringen te zien en er hangen werkende belletjes aan het dakje. De naam Ryū no Uroko (竜の鱗) is Japans voor drakenschubben. Dit verwijst naar de structuur van de gehele lantaarn die veel wegheeft van de schubben van een draak.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Gietijzer
• Leeftijd: Shōwa Periode
• Conditie: Uitstekend

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010054 23 cm 23 cm 32 cm € 850.00

EUR: 850.00  ≈  EUR:  850.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Tiques Metal Lantern

 

Discount Corner
-15%
Koi Beeld, Japans Keramisch Ornament - YO07010040
-25%
Tora-zo, Japans Antiek Tijgerstandbeeld - YO07010101
-15%
Vietnamese Siersteen - YO06020089