Koop Shiba Onko, Japanse Chozubachi Tsukubai te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Shiba Onko, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Shiba Onko, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010003

Item omschrijving - YO03010003
Shiba Onko, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Dit type Chōzubachi heet Shiba Onkō (司馬温公). Shiba Onkō is de Japanse uitspraak van Sima Guang, een Chinese historicus die leefde tijdens de Song Dynasty. Sima Guang hielp toen hij kind was een vriendje die vast was komen te zitten in een vat met water door het vat kapot te slaan met een steen. De willekeurig omhoog staande randen van de Chōzubachi doen denken aan een kapotgeslagen vat. Vandaar de naam: Shiba Onkō.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur
• Materiaal: Kurama steen (鞍馬石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010003 30 cm 60 cm 20 cm € 1250.00

EUR: 1250.00  ≈  EUR:  1250.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#ShibaOnkoChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #JapansAntiek #Kyoto #KuramaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266