Koop Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010193
  • Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010193
  • Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010193
  • Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010193
  • Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010193

Item omschrijving - YO03010193 Shikoku Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Deze Chōzubachi is gemaakt van Shikoku steen, ook bekend als Iyo steen. Een uiterst waardevolle Japanse steensoort met bijzonder veel karakter. Deze stenen worden gezien als nationaal erfgoed door de Japanse overheid, wat exporteren zeer lastig maakt. Dankzij de sterke band met onze Japanse partners is het voor ons mogelijk om deze unieke groenblauwe Chōzubachi in onze collectie aan te bieden.

Specificaties
• Herkomst: Ehime Prefectuur, Shikoku, Japan
• Materiaal: Shikoku steen (四国石) / Iyo steen (伊予石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010193 55 cm 55 cm 40 cm € 2550.00

EUR: 2550.00  ≈  EUR:  Gereserveerd



#ShikokuChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #JapansAntiek #Ehime #ShikokuSteen #IyoSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Hirukawa Shizen-seki Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010054
-20%
Benikamo Steen, Japanse Siersteen - YO06010185
-20%
Koi Beeld, Japans Keramisch Ornament - YO07010040