te koop, kopen, shikoku chozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, japans antiek, ehime, shikoku steen, iyo steen, meiji periode

Weergave
Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010170
  • Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010170
  • Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010170
  • Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010170
  • Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010170
  • Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010170

Item omschrijving - YO03010170
Shikoku Steen, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Shikoku stenen zijn de meest bijzondere en zeldzame stenen uit de Yokoso Japanse Gardens collectie. De steensoort wordt gezien als nationaal erfgoed door de Japanse overheid, wat betekent dat men het niet meer mag delven of exporteren. De Shikoku stenen die wij aanbieden zijn afkomstig uit geruimde tuinen, wat het voor ons mogelijk maakt om ze in onze collectie aan te bieden.

Specificaties
• Herkomst: Ehime Prefecture, Shikoku
• Materiaal: Shikoku steen (四国石) / Iyo steen (伊予石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010170 92 cm 153 cm 51 cm € 7100.00

EUR: 7100.00  ≈  EUR:  7100.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#ShikokuChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #JapansAntiek #Ehime #ShikokuSteen #IyoSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-20%
Dohyo Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010280
-10%
Taihei Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010161