Shikoku Steen, Japanse Siersteen namental, rocks, japankey, tama, ishi, karesansui, zenkishiki, shitennouseki, doujiseki, nanatsu, ishi, sute, ishi, ishigumi, iwagumi, kazari, ishi, boulder, rot, stenen, siersteen, sierstenen, tuinstenen, stenen tuin, tuin steen, rotsen, zen tuin, grote stenen, stenen voor tuin


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Shikoku Steen, Japanse Siersteen
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010368
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010368
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010368
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010368
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010368

Item omschrijving - YO06010368
Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit is hoe het aanleggen van Japanse tuinen wordt omschreven door de Sakuteiki, het oudste document over de Japanse tuin. De zin is oud Japans en betekent het zetten van stenen. De belangrijke rol van stenen en rotsen wordt hiermee sterk benadrukt.

Het correct toepassen van sierstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van zo goed als elke Japanse tuin. Voordat de rest van de tuin kan worden aangelegd moeten de rotsen en stenen worden geplaatst. Wij noemen dit de backbone of Kikotsu (気骨) van de tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Hier spelen stenen en rotsen een significante rol, aangezien het elementen betreft, die rechtstreeks en onbewerkt uit de natuur afkomstig zijn.

Shikoku stenen, ook wel bekend als Iyo stenen, zijn de meest bijzondere en zeldzame stenen uit de Yokoso Japanese Gardens collectie. De steensoort wordt gezien als nationaal erfgoed door de Japanse overheid, wat betekent dat men het niet meer mag delven of exporteren. De Shikoku stenen die wij aanbieden zijn afkomstig uit geruimde tuinen, wat het voor ons mogelijk maakt om ze in onze collectie aan te bieden.

De authentieke Japanse sierstenen uit de gehele collectie worden met de hand geselecteerd door onze kundige partners in Japan. Op deze manier zijn wij er zeker van dat wat wij aanbieden van de hoogst mogelijke kwaliteit is, om zo echte hoogwaardige Japanse tuinen te kunnen aanleggen.

Specificaties
• Herkomst: Ehime Prefectuur, Shikoku
• Materiaal: Shikoku Steen (四国石) / Iyo Steen (伊予石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010368 55 cm 82 cm 37 cm € 2400.00

EUR: 2400.00  ≈  EUR:  Item is VerkochtNamental Rocks Japankey Tama Ishi Karesansui Zenkishiki Shitennouseki Doujiseki Nanatsu Ishi Sute Ishi Ishigumi Iwagumi Kazari Ishi Boulder Rot

 

Discount Corner
-15%
Sanbaseki Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010472
-15%
Gifu Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010469
-20%
Tanuki, Japans Keramisch Beeld - YO23010069