Koop Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen te koop, Authentieke Japanse Stenen, Keien en Rotsen te Koop

Zoeken
Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen
  • Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010518
  • Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010518
  • Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010518
  • Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010518
  • Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010518
  • Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010518

Item omschrijving - YO06010518 Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - Het eerste handboek voor de Japanse tuin, de Sakuteiki, omschrijft het aanleggen van tuinen als: Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit betekent het rechtop plaatsen van stenen, wat de belangrijke rol van deze elementen binnen de Japanse tuin sterk benadrukt.

Het correct toepassen van tuinstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van praktisch elke Japanse tuin. De plaatsing van stenen en rotsen wordt vrijwel altijd als eerste bepaald, waarna de tuin gevormd wordt samen met alle elementen er omheen. Hierdoor staan stenen en rotsen ook wel bekend als de Kikotsu (気骨), oftewel ruggengraat, van de Japanse tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Stenen en rotsen zijn een significant onderdeel van dit principe aangezien het pure elementen betreft, rechtstreeks uit de natuur afkomstig.

Deze drie stenen vormen samen een Sanzonseki opstelling. Sanzonseki (三尊石) kan worden vertaald als de drie Boeddha stenen en is, zoals de naam doet vermoeden, gebaseerd op Boeddhistische filosofie. De grootste steen in het midden representeert Boeddha, terwijl de twee stenen aan de zijkant volgelingen met een ondersteunende functie symboliseren. De Sanzonseki opstelling kan worden gezien in vele tuinen in Japan, soms met nog meer kleine stenen er omheen.

Shikoku stenen, ook bekend als Iyo stenen, zijn uiterst waardevol en hebben bijzonder veel karakter. De steensoort wordt gezien als nationaal erfgoed door de Japanse overheid, wat exporteren zeer lastig maakt. Dankzij de sterke band met onze Japanse partners is het voor ons mogelijk om deze unieke groenblauwe stenen in onze collectie aan te bieden. Stenen zoals ze alleen in Japan te vinden zijn.

Specificaties
• Herkomst: Ehime Prefectuur, Shikoku, Japan
• Materiaal: Shikoku steen (四国石) / Iyo steen (伊予石)
• Hoeveelheid Stenen: Drie
• Afmetingen zijn van de grootste steen

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010518 52 cm 70 cm 34 cm € 2550.00

EUR: 2550.00  ≈  EUR:  2550.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#ShikokuSanzonsekiSet #SanzonsekiSet #BoeddhistischeStenen #ShikokuIshi #AoishiSteen #JapanseSiersteen #JapanseSteen #JapanseTuinsteen #JapanseTuinrots #JapanseRotstuinSteen #KaresansuiSteen #KaresansuiRots #NiwaIshi #Zenkishiki #Shitennouseki #Doujiseki #NanatsuIshi #SuteIshi #Ishigumi #Iwagumi #KazariIshi #MiddelgroteSteen #Ehime #ShikokuSteen #IyoSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-10%
Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010309
-15%
Shikoku Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010297
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256