Koop Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010155
  • Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010155
  • Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010155
  • Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010155
  • Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010155

Item omschrijving - YO03010155 Tate-ishi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Deze Chōzubachi staat bekend als Tate-ishi (立石), wat Japans is voor rechtopstaande steen. Een naam die de soort goed omschrijft. Voor voldoende stabiliteit moet de Chōzubachi voor een deel in de grond worden geplaatst.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010155 54 cm 66 cm 96 cm € 1550.00

EUR: 1550.00  ≈  EUR:  1550.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#TateIshiChozubachi #Tachichozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #HoogWaterbasin #JapansAntiek #Nagoya #HirukawaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Ogata, Antieke Japanse Maalsteen Ondersteuning - YO07010041
-20%
Shirakawa Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010044
-15%
Hirukawa Shizen-seki Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010054