Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament ukubai, japankey, chozubachi, tetsubachi, chozu, chodzu, waterbowl, water, bowl, washbasin, wash, basin, watervat, waterstee, shishi odoshi, chōzubachi, tsukubai, japans waterornament, bamboe fontein, japanse waterornamenten, waterornament bamboe, japanse fontein, japanse waterbak, chozubachi, odoshi


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010180
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010180
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010180
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010180
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010180

Item omschrijving - YO03010180
Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

het Japanse woord Tetsubachi (鉄鉢) betekent ijzeren ketel, een multifunctioneel voorwerp met een karakteristieke vorm. Deze vorm was de basis van een klassiek Chōzubachi type in de Japanse tuin, de Tetsubachi.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Shirakawa Steen (白川石)
• Leeftijd: Edo Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010180 61 cm 61 cm 26 cm € 3200.00

EUR: 3200.00  ≈  EUR:  3200.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Ukubai Japankey Chozubachi Tetsubachi Chozu Chodzu Waterbowl Water Bowl Washbasin Wash Basin Watervat Waterstee

 

Discount Corner
-15%
Rankan, Japanse Stenen Brugpaal - YO07010138
-15%
Dōkōro, Japanse Koperen Wierookbrander - YO23010138
-15%
Chinese Siersteen - YO06020006