Koop Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010266
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010266
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010266
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010266
  • Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010266

Item omschrijving - YO03010266 Tetsubachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

het Japanse woord Tetsubachi (鉄鉢) betekent ijzeren ketel, een multifunctioneel voorwerp met een karakteristieke vorm. Deze vorm was de basis van een klassiek Chōzubachi type in de Japanse tuin, de Tetsubachi.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010266 50 cm 50 cm 23 cm € 575.00

EUR: 575.00  ≈  EUR:  575.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#TetsubachiChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #Nagoya #HirukawaSteen #ShowaPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-25%
Kurama Steen, Japanse Siersteen - YO06010188
-10%
Komono Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010001
-20%
Shikoku Daiseki, Japanse Display Steen - YO07010158