te koop, kopen, tetsubachi chozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, japans antiek, nagoya, shirakawa steen, meiji periode

Zoeken
Tetsubachi, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Tetsubachi, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010089
  • Tetsubachi, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010089

Item omschrijving - YO03010089
Tetsubachi, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Tetsubachi (鉄鉢) is het Japanse woord voor ijzeren ketel of kom. Dit Chōzubachi type komt zowel voor in een ronde vorm als in de vorm van een kom. Deze overeenkomsten resulteerde in de naam van dit type Chōzubachi.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010089 48 cm 48 cm 20 cm € 650.00

EUR: 650.00  ≈  EUR:  650.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#TetsubachiChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #JapansAntiek #Nagoya #ShirakawaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Chinese Siersteen - YO06020006
-20%
Dokoro, Japanse Koperen Wierookbrander - YO23010135
-20%
Shikoku Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010483