te koop, kopen, umebachi chozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, pruimenbloesem schaal, tsukubai, nagoya, shirakawa steen, showa periode

Zoeken
Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010186
  • Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010186
  • Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010186
  • Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010186
  • Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010186

Item omschrijving - YO03010186
Umebachi Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

De Umebachi Chōzubachi heeft mooi gedoceerde zijkanten die hem opdelen in vijf secties. Dit is gebaseerd op het blad van de pruimenbloesem. De Chōzubachi is hier ook naar vernoemd, Umebachi (梅鉢) is Japans voor de kom van de pruim. De pruimenbloesem staat erom bekend dat het als eerste in bloei staat tijdens de vroege lente. Hierdoor is het een Japans symbool voor vitaliteit, hernieuwing en hoop.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010186 66 cm 66 cm 33 cm € 3700.00

EUR: 3700.00  ≈  EUR:  3700.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#UmebachiChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #PruimenbloesemSchaal #Tsukubai #Nagoya #ShirakawaSteen #ShowaPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256