Zoek in Shop

Zenshiki-suna, Zenshiki Grind 5-10 mm


  • Zenshiki-suna, Zenshiki Grind 5-10 mm - YO08020004
  • Zenshiki-suna, Zenshiki Grind 5-10 mm - YO08020004
  • Zenshiki-suna, Zenshiki Grind 5-10 mm - YO08020004

Item omschrijving - YO08020004
Volgens de oude Japanse traditie hebben kiezelstenen en grind een belangrijke rol te vervullen binnen de Japanse tuin. Grind is zeer fijn in vergelijking met kiezelstenen. Hierdoor wordt het vaak gebruikt om water te symboliseren in de beroemde Zentuinen, ook bekend als Japanse rotstuinen of Karesansui (枯山水). Door de fijne korrels kunnen er gemakkelijk golfpatronen worden aangebracht in het grind om zo de dynamiek van de oceaan te representeren. Deze dynamiek zorgt voor leven in de tuin, wat volgens Japanse principes de rol van het water element is.

Met een ton grind (1000 kg) kan een oppervlakte van ongeveer 7 m2 worden bedekt zonder dat er sprake is van open plekken. Bovendien, is de laag grind dan dik genoeg om traditionele golfpatronen aan te brengen op een zo authentiek mogelijke manier.

Zenshiki grind, oftewel Zenshiki-suna (禅式砂), is speciaal voor de Japanse tuin ontwikkeld door Yokoso Japanese Gardens in samenwerking met Europese producenten. Het beroemde Shirakawa grind, dat veel bij Zentuinen in Japan wordt toegepast, vormde de basis voor deze grindsoort. Een combinatie van voornamelijk lichte kleurtonen. De naam Zenshiki is Japans voor Zen stijl, een verwijzing naar de soort tuinen die als basis diende. Al met al is Zenshiki grind een zeer elegant substituut voor Shirakawa grind dat lokaal op efficiente wijze wordt geproduceerd met hoge standaarden voor kwaliteit en authenticiteit.

Specificaties
• Herkomst: Europa
• Materiaal: Kwarts en Graniet Mix

Prijsoverzicht
• Big bag: 1000 Kg/7 m2 - euro 525,00

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO08020004 5 mm 5 mm 5 mm € 575.00

575.00

Discount Corner
-15%
Ierse Kustensteen Kalksteen, Siersteen - YO06020090
-15%
Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010225
-10%
Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131