Koop Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010117
  • Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010117
  • Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010117
  • Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010117
  • Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010117

Item omschrijving - YO03010117 Funegata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Funegata (船型) is het Japanse woord voor bootvormig. Een zeer toepasselijke naam voor deze Chōzubachi type aangezien hij de vorm heeft van een boot.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Makkuro steen (真黒石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010117 45 cm 105 cm 42 cm € 3850.00

EUR: 3850.00  ≈  EUR:  3850.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#FunegataChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #BootvormigWaterornament #JapansAntiek #Nagoya #MakkuroSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067