te koop, kopen, ginkakuji chozubachi, tachichozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, zilveren paviljoen basin, vierkant waterornament, gegrafeerd waterbasin, hoog waterbasin, tsukubai, yokohama, shirakawa steen, showa periode

Zoeken
Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010296
  • Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010296
  • Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010296
  • Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010296
  • Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010296

Item omschrijving - YO03010296
Ginkaku-ji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Dit Chōzubachi type is erg bekend door zijn rol in de tuin van de Ginkaku-ji, het Zilveren Paviljoen in Kyoto. De soort heeft een karakteristieke vierkante vorm en op iedere zijde is een uniek gegraveerd patroon te zien.

Specificaties
• Herkomst: Yokohama, Kanagawa prefectuur, Japan
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010296 39 cm 39 cm 44 cm € 1650.00

EUR: 1650.00  ≈  EUR:  1650.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#GinkakujiChozubachi #Tachichozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #ZilverenPaviljoenBasin #VierkantWaterornament #GegrafeerdWaterbasin #HoogWaterbasin #Tsukubai #Yokohama #ShirakawaSteen #ShowaPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137