Koop Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn te koop, Authentieke Japanse Stenen Lantaarns te Koop

Zoeken
Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn
  • Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010093
  • Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010093
  • Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010093
  • Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010093

Item omschrijving - YO01010093 Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanse tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Yukimi Gata Ishidōrō (雪見型石灯籠) is de bekendste lantaarn die laag bij de grond staat. Yukimi is Japans voor het zien van sneeuw. Deze naam is gebaseerd op het feit dat de Kasa (傘) of hoed van de lantaarn tijdens de koude winter dagen bedekt kan raken met sneeuw. Wat makkelijker te zien is dan bij de meeste andere lantaarns. Hierdoor staat de Yukimi lantaarn ook wel bekend als de sneeuwlantaarn.

De Kaku Yukimi Gata Ishidōrō is een Yukimi soort met vier poten en een zeshoekige Kasa. Het Japanse woord Kaku (角) kan worden vertaald als hoek of vierkant, wat verwijst naar het algemene voorkomen van de lantaarn.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur, Japan
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010093 107 cm 107 cm 113 cm € 3250.00

EUR: 3250.00  ≈  EUR:  3250.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#YukimiGataIshidoro #KakuYukimi #JapanseStenenLantaarn #JapanseToro #JapanseTuinlantaarn #JapanseGranietenLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseSneeuwlantaarn #LageStenenLantaarn #JapansAntiek #Kyoto #ShirakawaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Shikoku Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010297
-10%
Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010309
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137