Filter Zoeken

Kamimae Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn


  • Kamimae Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010279
  • Kamimae Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010279
  • Kamimae Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010279
  • Kamimae Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010279
  • Kamimae Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010279

Item omschrijving - YO01010279
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Kamimae Ishidōrō (神前石灯籠) komt in Japan vaak voor bij heilige gronden van zowel het boeddhisme als shintoisme. In het bijzonder worden ze vaak geplaatst voor de plek waar tot de goden wordt gebeden. Hierdoor is de naam Kamimae ontstaan. Dit betekent in het Japans: Voor de goden.

Specificaties#B
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Shirakawa Steen (白川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010279 48 cm 48 cm 146 cm € 2750.00

EUR: 2750.00  ⇒  EUR:  2750.00


Info Aanvragen Shopping CartDiscount Corner
-15%
Hachiman Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010160
-15%
Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Hachiman Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010160