Koop Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen te koop, Authentieke Japanse Stapstenen te Koop

Zoeken
Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen
  • Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010032
  • Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010032
  • Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010032
  • Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010032
  • Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010032

Item omschrijving - YO05010032 Kikko Seki Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - Stapstenen, Tobi-ishi (飛石) in het Japans, zijn een onmisbaar element van de traditionele Japanse tuin. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie. Dit heeft een positieve invloed op hoe men de tuin ervaart en tot zich neemt. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat mensen niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert voor het begin van de theeceremonie.

Het pad van stapstenen werd geintroduceerd door Sen no Rikyū, een zeer beroemd historisch figuur die wordt beschouwd als de grondlegger van de theeceremonie. Het originele idee achter het gebruik van stapstenen was om zo de Zōri, traditionele Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin.

Kutsunugi-ishi (沓脱石) zijn brede Japanse stapstenen die dienen als opstap vanuit de tuin naar een veranda. In het oude Japan werden Kutsunugi-ishi vaak toegepast in theetuinen om vanuit de tuin het theehuis te kunnen betreden. In Japanse gebouwen, traditionele huizen in het bijzonder, is het gebruikelijk om de schoenen uit te doen voordat een persoon het pand mag betreden. Dit kan worden gedaan op de Kutsunugi-ishi, wat Japans is voor: De steen waarop schoenen worden uitgedaan.

Deze uiterst unieke steensoort staat bekend onder de naam Kikkou Seki (亀甲石), en is erg beroemd binnen de traditionele Japanse tuin. Ze zijn te herkennen aan de karakteristieke groeven op het oppervlak die doen denken aan het schild van een schildpad. Dit is waar de naam Kikkou vandaan komt, wat Japans is voor schildpadschild.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur, Japan
• Materiaal: Kurama steen (鞍馬石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO05010032 95 cm 115 cm 21 cm € 3250.00

EUR: 3250.00  ≈  EUR:  3250.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#KikkoSekiKutsunugiIshi #FumiIshi #IchibanIshi #HatsuNoIshi #JapanseStapsteen #JapanseVerandaSteen #VlakkeJapanseStapsteen #BredeJapanseStapsteen #GroteStapsteen #SchildpadschildSteen #Kyoto #KuramaSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256