Filter Zoeken

Kiku Tamate Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn


  • Kiku Tamate Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010260
  • Kiku Tamate Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010260
  • Kiku Tamate Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010260
  • Kiku Tamate Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010260
  • Kiku Tamate Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010260

Item omschrijving - YO01010260
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Tamate Gata Ishidōrō (玉手石灯籠) is een bekende Oki Gata lantaarn, wat lage lantaarns zonder pilaar omvat. Alle onderdelen samen geven de lantaarn een ronde uitstraling, wat met het Japanse woord voor bol, Tama, in de naam is terug te vinden.
Deze specifieke Tamate Gata Ishidōrō is gebaseerd op de chrysant, Kiku (菊) in het Japans, wat de nationale bloem van Japan is en tevens het symbool van de Japanse keizerlijke familie.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Late Shōwa Periode

Model en afmeting     |      Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010260 35 cm 35 cm 35 cm € Item is Verkocht

EUR: 850.00  ⇒  EUR:  Item is VerkochtHoe kunt u een bestelling plaatsen?
Bedankt voor uw bezoek aan onze online catalogus voor bedrijven en particulieren. U kunt dit artikel direct bestellen door gebruik te maken van de oranje knop hierboven en het formulier in te vullen. Als u geïnteresseerd bent in het bestellen van meerdere artikelen kunt u ze toevoegen aan uw Shopping Cart. Als u uw selectie heeft gemaakt kunt u het formulier onder het overzicht invullen. Wanneer wij uw informatie hebben ontvangen, zullen wij de verzendkosten voor u berekenen. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht.

Als u de verzendkosten accepteert, zullen wij een factuur voor u maken met daarin alle details van de bestelling en betaalinstructies. Betalingen kunnen worden gedaan door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport en u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Discount Corner
-15%
Koi Beeld, Japans Keramisch Ornament - YO07010040
-20%
Rankan, Japanse Stenen Brugpaal - YO07010138
-15%
Benikamo Steen, Japanse Siersteen - YO06010185