te koop, kopen, koshi tsuridoro, japanse metalen lantaarn, japanse hanglantaarn, japanse hangende lantaarn, japanse tempellantaarn, japanse buddhistische lantaarn, japanse schrijn lantaarn, nagoya, koper, meiji periode

Zoeken
Koshi Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn
  • Koshi Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010041
  • Koshi Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010041
  • Koshi Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010041
  • Koshi Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010041

Item omschrijving - YO23010041
Koshi Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - Metalen lantaarns worden in Japan gezien als heilige lichtbron. Een veel gebruikte manier om kwade geesten af te schrikken. Hierdoor zijn ze terug te vinden bij tempels en shrines door het hele land. Maar ook bij mensen thuis of in de tuin komen ze veel voor.

De meeste Japanse metalen lantaarns kunnen worden neergezet, maar het is gebruikelijk dat ze aan een ketting worden opgehangen. Hier komt de naam Tsuridōrō (釣り灯籠) vandaan, wat Japans is voor hangende lantaarn. Er zijn verschillende mogelijkheden om het licht in de lantaarn te verzorgen. Denk aan een kaars of olielamp, maar ook elektrisch is meestal een goede optie. Het licht dat straalt vanuit de lantaarn, en de silhouetten die hierdoor ontstaan, zorgen voor een bijzonder warme sfeer.

Deze specifieke Tsuridōrō is erg authentiek in zijn uitstraling. Het rasterwerk is bijzonder mooi. Iedere zijde is om en om afgewerkt in de vorm van een vierkant of cirkel met een recht ruitjespatroon. Hier komt ook de naam Koshi (格子) vandaan. Dit is namelijk Japans voor raster.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Koper
• Leeftijd: Meiji periode
• Conditie: Goed, er missen drie belletjes

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010041 27 cm 27 cm 30 cm € 825.00

EUR: 825.00  ≈  EUR:  Item is Verkocht#KoshiTsuridoro #JapanseMetalenLantaarn #JapanseHanglantaarn #JapanseHangendeLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseBuddhistischeLantaarn #JapanseSchrijnLantaarn #Nagoya #Koper #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Sarutahiko Ishidohyo, Japanse Stenen Paal - YO07010002
-20%
Set Marui Kurama Tobi-ishi, Japanse Stapstenen - YO05010064
-20%
Ierse Kustensteen Kalksteen, Siersteen - YO06020100