te koop, kopen, kutsunugi ishi, fumi ishi, ichiban ishi, hatsu no ishi, japanse stapsteen, japanse veranda steen, vlakke japanse stapsteen, brede japanse stapsteen, grote stapsteen, nagoya, makkuro steen

Zoeken
Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen
  • Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010062
  • Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010062
  • Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010062
  • Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010062

Item omschrijving - YO05010062
Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - Stapstenen, Fumi-ishi (踏み石) in het Japans, hebben een zeer interessante psychologische achtergrond. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie van bezoekers. Dit heeft invloed op hoe ze de tuin en omgeving tot zich nemen en ervaren. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat bezoekers niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert alvorens de theeceremonie begint.

Het pad van stapstenen is bedacht door de theemeester Sen no Rikyū (千利休), een zeer beroemd historisch figuur. Het originele idee achter de stapstenen was om zo de Zōri, oftewel Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin. De perfecte hoogte van een stapsteen is altijd een historisch discussiepunt geweest. Sen no Rikyū prefereerde een hoogte van 6 centimeter, terwijl andere bekende theemeesters als Furuta Oribe en Kobori Enshū de voorkeur gaven aan 5 centimeter en 3 centimeter.

Kutsunugi-ishi (沓脱石) zijn brede Japanse stapstenen die dienen als opstap vanuit de tuin naar bijvoorbeeld een veranda. In het oude Japan werden Kutsunugi-ishi voornamelijk toegepast in theetuinen om vanuit de tuin het theehuis te kunnen betreden. In Japanse gebouwen, traditionele theehuizen in het bijzonder, is het gebruikelijk om de schoenen uit te doen voordat een persoon het pand mag betreden. Dit kan worden gedaan op de Kutsunugi-ishi, wat de origine is van de naam. Vrij vertaald betekent Kutsunugi-ishi: De steen waarop schoenen uitgaan.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Makkuro steen (真黒石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO05010062 93 cm 97 cm 16 cm € 2300.00

EUR: 2300.00  ≈  EUR:  2300.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#KutsunugiIshi #FumiIshi #IchibanIshi #HatsuNoIshi #JapanseStapsteen #JapanseVerandaSteen #VlakkeJapanseStapsteen #BredeJapanseStapsteen #GroteStapsteen #Nagoya #MakkuroSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256