te koop, kopen, murasaki kibune steen, japanse siersteen, japanse steen, japanse tuinsteen, japanse tuinrots, japanse rotstuin steen, karesansui steen, karesansui rots, niwa ishi, zenkishiki, shitennouseki, doujiseki, nanatsu ishi, sute ishi, ishigumi, iwagumi, kazari ishi, grote steen, kyoto, murasaki kibune steen

Zoeken
Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010222
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010222
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010222
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010222
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010222

Item omschrijving - YO06010222
Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - Het eerste handboek voor de Japanse tuin, de Sakuteiki, omschrijft het aanleggen van tuinen als: Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit betekent het rechtop plaatsen van stenen, wat de belangrijke rol van deze elementen binnen de Japanse tuin sterk benadrukt.

Het correct toepassen van tuinstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van praktisch elke Japanse tuin. De plaatsing van stenen en rotsen wordt vrijwel altijd als eerste bepaald, waarna de tuin gevormd wordt samen met alle elementen er omheen. Hierdoor staan stenen en rotsen ook wel bekend als de Kikotsu (気骨), oftewel ruggengraat, van de Japanse tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Stenen en rotsen zijn een significant onderdeel van dit principe aangezien het pure elementen betreft, rechtstreeks uit de natuur afkomstig.

Murasaki Kibune stenen worden gerekend onder de beste Japanse tuinstenen. De steensoort staat bekend om de unieke paarse en violette kleurtonen waar de naam Murasaki, het Japanse woord voor beide kleuren, naar verwijst. In Japan worden paars en violet gezien als een symbool voor kracht en edelheid. Het was zelfs voor een lange periode verboden voor burgers van een lagere klasse om kleding te dragen in deze kleuren, iets wat alleen voor mensen van hogere stand was.

De Murasaki Kibune steensoort komt van oorsprong uit de Kibune rivier, een zijrivier van die Kamo rivier die door Kyoto stroomt.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur, Japan
• Materiaal: Murasaki Kibune steen (紫貴船石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010222 69 cm 95 cm 37 cm € 1200.00

EUR: 1200.00  ≈  EUR:  1200.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#MurasakiKibuneSteen #JapanseSiersteen #JapanseSteen #JapanseTuinsteen #JapanseTuinrots #JapanseRotstuinSteen #KaresansuiSteen #KaresansuiRots #NiwaIshi #Zenkishiki #Shitennouseki #Doujiseki #NanatsuIshi #SuteIshi #Ishigumi #Iwagumi #KazariIshi #GroteSteen #Kyoto #MurasakiKibuneSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010081
-20%
Gogatsu Ningyo, Japanse Vintage Ornament - YO23010010
-10%
Komono Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010001