Filter Zoeken

Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen


  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010395
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010395
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010395
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010395
  • Murasaki Kibune Steen, Japanse Siersteen - YO06010395

Item omschrijving - YO06010395
Het eerste handboek voor de Japanse tuin, de Sakuteiki, omschrijft het aanleggen van tuinen als: Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit betekent het rechtop plaatsen van stenen, wat de belangrijke rol van deze elementen binnen de Japanse tuin sterk benadrukt.

Het correct toepassen van tuinstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van praktisch elke Japanse tuin. De plaatsing van stenen en rotsen wordt vrijwel altijd als eerste bepaald, waarna de tuin gevormd wordt samen met alle elementen er omheen. Hierdoor staan stenen en rotsen ook wel bekend als de Kikotsu (気骨), oftewel ruggengraat, van de Japanse tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Stenen en rotsen zijn een significant onderdeel van dit principe aangezien het pure elementen betreft, rechtstreeks uit de natuur afkomstig.

Murasaki Kibune stenen worden gerekend onder de beste Japanse tuinstenen. De steensoort staat bekend om de unieke paarse en violette kleurtonen waar de naam Murasaki, het Japanse woord voor beide kleuren, naar verwijst. In Japan worden paars en violet gezien als een symbool voor kracht en edelheid. Het was zelfs voor een lange periode verboden voor burgers van een lagere klasse om kleding te dragen in deze kleuren, iets wat alleen voor mensen van hogere stand was.

De Murasaki Kibune steensoort komt van oorsprong uit de Kibune rivier, een zijrivier van die Kamo rivier die door Kyoto stroomt.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur, Japan
• Materiaal: Murasaki Kibune steen (紫貴船石)

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010395 47 cm 66 cm 35 cm € 325.00

EUR: 325.00  ⇒  EUR:  325.00


Info Aanvragen Shopping CartDiscount Corner
-15%
Vietnamese Siersteen - YO06020089
-15%
Deense Siersteen - YO06020014
-10%
Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131