Koop Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010203
  • Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010203
  • Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010203
  • Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010203
  • Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010203

Item omschrijving - YO03010203
Natsume Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Deze specifieke Chōzubachi staat bekend onder de naam: Natsume (棗). Het Japanse woord voor ziziphus jujuba oftewel Chinese dadel. Deze naam is aan de Chōzubachi gegeven omdat de herkenbare vorm veel lijkt op deze fruitsoort.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010203 60 cm 60 cm 67 cm € 1050.00

EUR: 1050.00  ≈  EUR:  1050.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#NatsumeChozubachi #Tachichozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #OvaalvormigWaterornament #HoogWaterbasin #Tsukubai #Nagoya #HirukawaSteen #ShowaPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137