Koop Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen te koop, Authentieke Japanse Stapstenen te Koop

Zoeken
Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen
  • Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010087
  • Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010087
  • Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010087
  • Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010087
  • Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010087
  • Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010087

Item omschrijving - YO05010087 Sagan Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - Stapstenen, Tobi-ishi (飛石) in het Japans, zijn een onmisbaar element van de traditionele Japanse tuin. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie. Dit heeft een positieve invloed op hoe men de tuin ervaart en tot zich neemt. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat mensen niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert voor het begin van de theeceremonie.

Het pad van stapstenen werd geintroduceerd door Sen no Rikyū, een zeer beroemd historisch figuur die wordt beschouwd als de grondlegger van de theeceremonie. Het originele idee achter het gebruik van stapstenen was om zo de Zōri, traditionele Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin.

Kutsunugi-ishi (沓脱石) zijn brede Japanse stapstenen die dienen als opstap vanuit de tuin naar een veranda. In het oude Japan werden Kutsunugi-ishi vaak toegepast in theetuinen om vanuit de tuin het theehuis te kunnen betreden. In Japanse gebouwen, traditionele huizen in het bijzonder, is het gebruikelijk om de schoenen uit te doen voordat een persoon het pand mag betreden. Dit kan worden gedaan op de Kutsunugi-ishi, wat Japans is voor: De steen waarop schoenen worden uitgedaan.

Aangezien Japan een eiland is, zijn er veel kustgebieden wat resulteert in een significante hoeveelheid zandstenen, Sagan in het Japans. Een traditioneel principe van de Japanse tuin is dat er elementen rechtstreeks uit de natuur in moeten worden verwerkt. Iets waar dit soort Japanse zandstenen erg goed op van toepassing zijn.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Sagan Japans Zandsteen (砂岩)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO05010087 48 cm 75 cm 27 cm € 575.00

EUR: 575.00  ≈  EUR:  575.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#SaganKutsunugiIshi #FumiIshi #IchibanIshi #HatsuNoIshi #JapanseStapsteen #JapanseVerandaSteen #VlakkeJapanseStapsteen #BredeJapanseStapsteen #GroteStapsteen #Nagoya #SaganJapansZandsteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067